РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з делегацією Посольства Великобританії в Україні

Секретар Ради національної безпеки і оборони Україні Олексій Данілов провів зустріч з радником з оборонних питань Посольства Великобританії в Україні Ліндою Сміт та заступником радника з оборонних питань Посольства Великобританії в Україні Робіном Сівордом.

Під час зустрічі сторони обмінялися досвідом та обговорили співробітництво між Україною та Великобританією, зокрема, у питаннях розбудови національної системи реагування на ризики у різних сферах.

За словами Секретаря РНБО України, створення такої системи є одним з пріоритетів для Президента України. «Президент України Володимир Зеленський поставив завдання розробити сталу, сучасну систему, якою оперуватимуть фахові, висококваліфіковані люди», - зазначив Секретар РНБО України, наголосивши, що ця система є первинною ланкою, без якої ухвалення ефективних рішень не є можливим.

У цьому контексті О. Данілов розповів про активну роботу владної команди над розробкою національної системи реагування на ризики. «Ми йдемо шляхом розбудови регіональних та секторальних центрів реагування на ризики, об'єднаних у єдину національну систему», - сказав він, додавши, що Україна дуже зацікавлена у співпраці з британськими фахівцями, зокрема, у питаннях розробки методології та технологій побудови відповідних систем.

Експерти запевнили у готовності Великобританії й надалі надавати підтримку Україні у цій сфері.

Фотогалерея