РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Я. А. Гюльдере

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере. Під час зустрічі було обговорено найбільш актуальні питання двостороннього порядку денного.

Сторони констатували стратегічний та дружній характер двосторонніх відносин. Секретар РНБО України наголосив, що наша держава високо цінує підтримку з боку Туреччини територіальної цілісності та суверенітету України і вважає Турецьку Республіку своїм стратегічним партнером.

«Ми розраховуємо на подальшу підтримку Туреччини в питанні відновлення суверенітету України над нині окупованими частинами її території», - зазначив О.Данілов, додавши, що Україна високо цінує підтримку Туреччини щодо кримських татар та Кримського півострову загалом.

Під час зустрічі Секретар РНБО України та Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні обговорили питання двостороннього безпекового та військово-технічного співробітництва і висловилися за активізацію відповідних контактів. Було домовлено про конкретні кроки з активізації двостороннього співробітництва у цій сфері.

Як приклад успішного двостороннього партнерства у військово-технічній сфері Секретар РНБО України навів закупівлю у минулому році шести турецьких ударних оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 виробництва компанії Baykar Makina, які поставлені на озброєння Збройних Сил України.

Секретар РНБО України подякував за нещодавнє запрошення Генерального секретаря Ради національної безпеки Туреччини Сейфуллаха Хаджимюфтюоглу здійснити візит до Туреччини

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки підкреслив важливість дружніх відносин з Україною для Туреччини та особисто для її Президента пана Ердогана. Посол Я. А. Гюльдере наголосив на незмінності позиції його країни у питаннях територіальної цілісності та суверенітету України, і наголосив, що його країна вбачає потужний потенціал у створенні та розвитку спільних двосторонніх проектів у сфері оборонної промисловості.

Фотогалерея