РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Маємо забезпечити потужну систему кіберзахисту України

Фахівці державного й приватного секторів мають спільно розробити потужну систему кіберзахисту України. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, виступаючи на Другому міжнародному форумі «Кібербезпека. Захисти свій бізнес» у середу в Києві.

За словами Секретаря РНБО України, назва форуму «мала б звучати так: «Кібербезпека. Захисти свою країну», зважаючи на виклики, перед якими постав світ.

«Сьогодні кібербезпека є питанням номер один для кожної сучасної країни, - наголосив він. - Наше завдання - в жодному разі не програти питання кібербезпеки України». За словами Секретаря РНБО України, потрібно забезпечити таку систему кіберзахисту, «щоб жоден агресор не мав можливості напасти на нашу країну».

У цьому контексті О. Данілов зазначив, що військовослужбовці, які боронять нашу країну на передовій, і фахівці із захисту цифрового й інформаційного простору «виконують одне і те саме завдання».

Секретар РНБО України також нагадав, що нова владна команда здійснює всеохоплюючу цифровізацію, створено Міністерство цифрової трансформації України, яке, зокрема, відповідатиме за формування та реалізацію державної політики у цій царині.

О. Данілов підкреслив, що цифровізація усіх сфер життєдіяльності країни і питання її кіберзахисту є спільним завданням відповідних державних і приватних структур, аби громадяни України відчували себе захищеними. «Це наша держава, і боронити її треба спільно», - заявив він.

У коментарі журналістам Секретар РНБО України повідомив, що ближчим часом планується розробити зміни до Стратегії кібербезпеки України, і у цій роботі Раді національної безпеки і оборони України допомагають фахівці як з профільних державних структур, так і представники приватного сектору. «Час вносить певні корективи, маємо реагувати на виклики. І у разі необхідності Стратегія буде корегуватися залежно від завдань з кіберзахисту», - сказав він.

Торкаючись тематики сьогоднішнього форуму, О. Данілов звернув увагу на важливість усвідомлення бізнес-структурами серйозності кіберзагроз і докладання зусиль до захисту «свого периметру». «Бізнес має розуміти, що це спільний захист країни», - сказав він.

Фотогалерея