РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

В Апараті РНБО України відбулося засідання робочої групи з питань реформування сфери забезпечення кібербезпеки у системі національної безпеки України

У Апараті РНБО України  відбулось засідання робочої групи з питань реформування сфери забезпечення кібербезпеки у системі національної безпеки України

Засідання відбулося під головуванням заступника Секретаря РНБО України Олексія Данілова, за участі радника Секретаря РНБО з питань кібербезпеки Андрія Зюзя.

"В умовах стрімкого розвитку ІТ-технологій у світі, питання кібербезпеки та кіберзахисту стосується не тільки державного сектору,  а й кожного громадянина, який має смартфон або взаємодіє із комп'ютером чи планшетом. Також ринок послуг та сервісів у сфері кібербезпеки має бути відкритим для приватного сектору в рамках державно-приватного партнерства", - зазначив Андрій Зюзь.

До складу робочої групи увійшли представники парламенту, органів державної влади, ІТ-індустрії, експерти, науковці, представники громадянського суспільства.

Зокрема, у засіданні взяли участь радник Президента України Михайло Федоров,  голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко, представники громадсьої організації Ukrainian Cyber Alliance.

Під час установчого засідання був обговорений поточний стан кібербезпеки, актуальні загрози та шляхи їх нейтралізації. Особливий акцент був зроблений на необхідності напрацювання комплексного пакету змін до законодавства у зазначеній сфері, імплементації кращих практик США та країн ЄС, необхідності активізації державно-приватного партнерства тощо.