РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Вітання Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з нагоди Дня рятівника

Шановні рятівники, працівники та ветерани Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій!

Ви обрали для себе непросту професію - небезпечну, важливу та жертовну. Рятувальник щомиті готовий ризикувати власним життям задля спасіння тих, хто потребує допомоги. Ви завжди перші, вчасно реагуючи на виклики долі, ви завжди там, де потрібні захист та допомога.

Завдяки вашому професіоналізму, самовідданості, рішучості, відвазі, небайдужості, героїзму та цілодобовій бойовій готовності громадяни нашої держави захищені від природних та техногенних катастроф. Завдяки вашим зусиллям тисячі людей врятовано з-під руїн, з вогню, від повеней, перевезено з небезпечних територій.

Саме ви першими захищали країну від чорнобильського полум'я, ви і сьогодні першими прийшли на допомогу мешканцям Донбасу, які потрапили під вогонь ворожої артилерії. Вірні обов'язку, ви пліч-о-пліч з воїнами Збройних Сил та правоохоронцями бороните Україну від наслідків агресії РФ. Вічна пам'ять і шана загиблим героям!

Про професіоналізм наших рятувальників відомо у всьому світі, саме тому по вашу допомогу звертаються з багатьох країн, які потерпають від масштабних катастроф.

Бажаю вам міцного здоров'я, сімейного затишку та благополуччя! Завжди повертайтесь з чергувань живими та неушкодженими!

Нехай Господь береже вас, ваші родини та нашу рідну Україну!