РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Відбулася зустріч керівництва Апарату РНБО України з Головою Військового комітету НАТО

21 листопада 2014 року в Апараті РНБО України відбулася зустріч заступника Секретаря РНБО України М.В. Коваля і заступника Секретаря РНБО України О.В. Литвиненка з делегацією Організації Північноатлантичного договору на чолі з Головою Військового комітету НАТО генералом К. Бартелсом.

Під час заходу представників Альянсу було поінформовано про поточну безпекову ситуацію в нашій державі, у тому числі на державному кордоні України з РФ, а також про хід антитерористичної операції на сході України. Окрему увагу було приділено стану імплементації мирного плану Президента України.

Крім того, українська сторона подякувала представникам Північноатлантичного альянсу як за політичну підтримку, так і за надання практичної допомоги нашій державі у боротьбі з агресією Російської Федерації. Мова йде, зокрема, про військово-технічні аспекти взаємодії, а також про реалізацію спеціальних трастових фондів, створених у вересні ц.р. за результатами Уельського саміту НАТО, та про сприяння у процесі реформування сектору безпеки і оборони України.

Зі свого боку, Голова Військового комітету Альянсу наголосив на тому, що Брюссель і надалі залишатиметься незмінним у своїй підтримці Києва, конструктивно налаштований на продовження та поглиблення військово-політичного діалогу.