РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Другий резервний батальйон Національної гвардії склав присягу

16 травня Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій взяв участь у церемонії військової присяги Другого резервного батальйону Національної гвардії України. Церемонія відбулась у Нових Петрівцях Київської області.

«Ще не так давно ми стояли разом на барикадах Майдану, плече в плече захищаючи вибір України. Ми приїхали з різних куточків України, бо розуміли, що на наше покоління випала велика відповідальність за нашу державу», - заявив Секретар РНБО Андрій Парубій під час урочистої вітальної промови перед добровольцями другого резервного батальйону.

Він додав, що на українську землю прийшов окупант, щоб загарбати нашу державність. «У них немає нічого святого, понять про совість і честь. Це вбивці, які вбивають людей лише через блакитно-жовтий знак на грудях», - підкреслив Секретар РНБО.

Андрій Парубій висловив добровольцям свою підтримку і переконання в незламності і хоробрості українських військових. «Я вночі повернувся зі Слов'янська. Кожного дня там перестрілки, кожної ночі - напади на блок-пости. Але там зараз формується дух оновленої української армії. Там твориться легенда української історії. І саме там зараз потрібна підтримка. Нам доля дала таке випробування - захистити Україну. І коли я дивлюся на вас - я точно знаю: ніякий ворог нам не страшний», - заявив Андрій Парубій.

«Безстрашні чоловіки пішли добровольцями в батальйон Національної гвардії. Вся Україна буде дивитися на вас і вся Україна буде молитися за вас. Я не маю жодного сумніву, що ми здобудемо перемогу», - сказав Секретар РНБО у вітанні до добровольців Другого резервного батальйону Національної гвардії.