РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Істерія та загострення ситуації в Криму пов’язані з підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом

«Істерія та загострення ситуації в Криму пов’язані з підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом», - заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України, Голова РНБО України О.Турчинов, відкриваючи пленарне засідання парламенту.

«Увесь український народ, увесь світ обурений тим, що не лише продовжується агресія Російської Федерації на території Автономної Республіки Крим, яка є невід’ємною частиною нашої країни, але й у самій Росії розпочалася спроба політичної анексії захопленої території», - наголосив він.

Керівник парламенту поінформував, що вчора відбулося засідання РНБО, «де був прийнятий комплекс дипломатичних, адміністративних, військово-технічних заходів, скерованих на протидію агресії Російської Федерації». «Я також переконаний, що сьогодні Верховна Рада також висловить свою позицію, скеровану проти загарбників», - сказав він.

О.Турчинов також повідомив, що незаконно захоплений Головнокомандувач ВМС України контрадмірал Гайдук і цивільні заручники, які незаконно утримувалися Збройними Силами Російської Федерації на території Криму, сьогодні вночі звільнені і зараз знаходяться на шляху до Києва.

Він нагадав, що учора підписав директиви для Кабінету Міністрів України, який «повинен у п’ятницю підписати Угоду про асоціацію з ЄС». «Це історичне рішення для країни, наш історичний шлях», - заявив О.Турчинов.