РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2022 року "Про забезпечення електронними комунікаційними послугами в умовах воєнного стану"

Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2022 року "Про забезпечення електронними комунікаційними послугами в умовах воєнного стану" (додається).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

26 листопада 2022 року

Введено в дію

Указом Президента України

від 26 листопада 2022 року

№ 802/2022

 

РІШЕННЯ

Ради національної безпеки і оборони України

від 26 листопада 2022 року

Про забезпечення електронними комунікаційними послугами в умовах

воєнного стану

В умовах відсічі збройній агресії Російської Федерації проти України та з метою гарантування безпеки держави, безпеки та сталості електронних комунікаційних мереж, відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" Рада національної безпеки і оборони України вирішила:

1. Постачальникам електронних комунікаційних мереж та/або послуг невідкладно, до 28 листопада 2022 року, забезпечити надання електронних комунікаційних послуг з дотриманням установлених показників якості для переліку об'єктів, визначених відповідним розпорядженням Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій, з урахуванням можливої відсутності електроживлення на таких об'єктах щонайменше протягом трьох діб.

2. Кабінету Міністрів України забезпечити:

1) унормування питання здійснення заходів державного нагляду (контролю) в умовах воєнного стану, дозволивши за рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку, за наявності загрози, яка має значний негативний вплив на гарантування безпеки держави, здійснювати позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням постачальниками електронних комунікаційних мереж та/або послуг:

законодавства у сфері електронних комунікацій щодо виконання показників та параметрів якості електронних комунікаційних послуг;

рішень Ради національної безпеки і оборони України, уведених у дію указами Президента України, щодо обмеження або припинення надання електронних комунікаційних послуг і використання електронних комунікаційних мереж та інших санкцій у сфері електронних комунікацій, установлених відповідно до статті 4 Закону України "Про санкції";

розпоряджень Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій;

2) пріоритетне електроживлення об'єктів інфраструктури та технічних засобів електронних комунікацій, а також споруд електронних комунікаційних мереж.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України О.ДАНІЛОВ