РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

НКЦК провів дводенний тренінг з кібербезпеки та кіберрозвідки для фахівців сектору безпеки і оборони

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України за підтримки CRDF Global в Україні та Держдепартаменту США 15-16 травня 2023 року провів дводенний тренінг з кібербезпеки та кіберрозвідки для фахівців сектору безпеки і оборони на тему: «Інструменти, послуги та розвідка загроз у сфері кібербезпеки».

У заході взяли участь понад 20 представників Збройних Сил України та Міністерства оборони України. Навчання проводили експерти організації з кібербезпеки Internet 2.0 згідно з нещодавно підписаним меморандумом про співпрацю.

«Підвищення кваліфікації фахівців з кібербезпеки є важливою складовою реалізації Стратегії кібербезпеки України. Саме тому НКЦК постійно проводить спеціалізовані тренінги і особливу увагу приділяє сектору безпеки і оборони. Адже в Україні, на жаль, триває війна, і щодня наші військові знаходяться на передовій не тільки у фізичному, а й у кіберпросторі – захищаючи Україну від постійних атак російських хакерів», – наголосила керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук. 

Учасники тренінгу опанували новітні технології у сфері кібербезпеки, включаючи виявлення та реагування на загрози, сканування вразливостей та аналіз трафіку, збір розвідданих та аналіз документів. Також фахівці перевірили набуті навички, виконавши ряд завдань.

Набуті знання дозволять фахівцям кіберпідрозділів Збройних Сил України ефективніше виконувати завдання з кібероборони, що своєю чергою наблизить нас до Перемоги.