РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Посилюємо кіберстійкість фінансової системи: НКЦК розпочав навчання «Управління вразливостями» для фахівців банківського сектору України

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України спільно з Центром кіберзахисту Національного банку за підтримки CRDF Global в Україні 15 травня 2023 року розпочав навчання «Управління вразливостями» (VDP) для представників банківського сектору.

В одинадцятій програмі із серії «Управління вразливостями» беруть участь понад 30 профільних технічних спеціалістів з близько 30 банків та Нацбанку.

Метою таких заходів є покращення практичних навичок з виявлення вразливостей в інформаційних системах та забезпечення комплексного кіберзахисту в основних суб’єктах забезпечення кібербезпеки, державних установах, об’єктах критичної інфраструктури та інших організаціях у рамках державно-приватного партнерства.

«Програма «Управління вразливостями» вже вдруге проводиться для банківського сектору України, адже під час повномасштабного вторгнення рф в Україну наш банківський сектор піддається постійним атакам російських хакерів. Під час навчання найкращі українські тренери нададуть фахівцям теоретичні та практичні знання за п’ятьма напрямками кібербезпеки. Учасники зможуть підвищити свій кваліфікаційний рівень та вдосконалити навички у сфері забезпечення кібербезпеки інформаційних систем», – зазначила керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України Наталія Ткачук, відкриваючи захід.

Також Н. Ткачук подякувала учасникам та представникам НБУ за їхню активну участь, оскільки навчання стане значним внеском у розбудові кіберзахисту банківської системи України та підвищить кіберстійкість об’єктів критичної інфраструктури фінансової системи.

Навчальний курс VDP триватиме шість тижнів. Під час навчання спеціалісти з кібербезпеки ознайомляться з актуальними викликами та загрозами у сфері захисту критичної інфраструктури банківської системи. Також вони зможуть обмінятися досвідом та проаналізувати більшість кейсів із кіберзахисту, з якими стикаються мало не щодня під час повсякденної роботи.

Програма «Управління вразливостями» для фінансового сектору України відбувається на базі Центру кіберзахисту Національного банку, щоб працівники банківської сфери відпрацьовували навички у знайомих специфічних для цієї сфери інтерфейсах.