РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся з Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою.

Під час зустрічі сторони розглянули актуальні питання порядку денного українсько-японського співробітництва та обмінялися думками щодо безпекової ситуації в Україні та світі.

29_04_1.jpgСекретар РНБО України висловив щиру подяку японській стороні за усебічну допомогу нашій державі. «Ви докладаєте великих зусиль, щоб ми перемогли у цій війні, ми дуже вдячні японському уряду та народу за це», - зазначив він. У цьому контексті О. Данілов відзначив візит прем’єр-міністра Японії Фуміо Кісіди до Києва минулого місяця та висловлену японською стороною підтримку України, що є «важливим напередодні травневого саміту лідерів країн G7 у Хіросімі».

29_04_3.jpgО. Данілов висловив переконання у необхідності розвитку співробітництва між Україною та Японією у низці сфер та участі Японії у процесі повоєнної трансформації нашої країни, для успіху якої «вкрай важливою є синергія з нашими партнерами».

Пан Мацуда, своєю чергою, зазначив, що Україна та Японія – «унікальні країни», які мають багато перспектив для розбудови стратегічного співробітництва. Пан Посол запевнив у незмінності позиції японської сторони щодо підтримки України в її боротьбі з російським агресором та готовності розвивати практичну співпрацю з Україною.