РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов зустрівся з делегацією GLOBSEC

Секретар Ради національної безпеки і оброни України Олексій Данілов провів зустріч з делегацією високого рівня міжнародного аналітичного центру GLOBSEC в рамках візиту делегації до України.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо актуальних безпекових викликів у світі та регіоні, а також зміцнення підтримки міжнародними партнерами України на її шляху до перемоги в агресивній війні, розв’язаній рф.

27_04_4.jpgЗа словами Секретаря РНБО України, на початку повномасштабного вторгнення багато хто помилявся із розрахунками і прогнозами щодо України, яка «вистояла й дала таку відсіч російським окупантам, на яку ніхто не очікував».

Сьогодні через неспроможність одержати перемогу на полі бою, зазначив О. Данілов, рф намагатиметься досягнути своїх планів «шляхом внутрішньої дестабілізації – за допомогою агентури, колаборантів та спроб посіяти розбрат в українському суспільстві». Так само, за його словами, росія продовжуватиме спроби дестабілізувати Європу та підірвати єдність у підтримці України, зокрема, шляхом «поширення дезінформації та здійснення кібератак».

У цьому контексті Секретар РНБО України наголосив на важливості єдності демократичного цивілізованого світу щодо підтримки України та підкреслив, що «не варто боятися росії». «Краще за нас рф не знає ніхто, ми знаємо їх ахіллесову п’яту, але для спільної перемоги потрібна глобальна співпраця і єдність, - сказав він. - Для України ж великою перемогою буде остаточне вирішення питання росії – щоб наші діти жили в безпеці і спокої».27_04_2.jpg

Своєю чергою, голова делегації, Президент GLOBSEC Роберт Ваш зазначив, що організація стала першою з-поміж тих, хто відкрив офіс у Києві від початку повномасштабного вторгнення.

За словами пана Ваша, агресивна війна рф проти України стала «атакою проти європейської цивілізації та цінностей», а «майбутнє усієї Європи вирішується в Україні». «Ви показали безпрецедентну мужність, стійкість та креативність у протидії російській агресії», - зазначив він.

Президент GLOBSEC запевнив у готовності докладати усіх можливих зусиль для підтримки України та просування її позиції на світових експертних майданчиках.

До складу делегації увійшли: четвертий президент Хорватії, керівник робочої групи з розмінування Колінда Грабар-Кітарович; голова Комітету з питань оборони та безпеки при Національній раді Словацької Республіки Юрай Крупа; голова Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд; колишній заступник Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі  (2011-2014), генерал Річард Ширрефф; голова партії «Громадянські демократи Словаччини» (ODS), колишній заступник міністра оборони Словаччини (2016-2018), генерал Павел Мацко; колишній голова британської секретної розвідки (1999-2004), голова опікунської ради Лондонського університету Сер Річард Дірлав; колишній Посол США в НАТО (2009-2013), президент Чиказької ради з глобальних питань Іво Ханс Даалдер; колишній заступник помічника міністра оборони США з питань Європи та політики НАТО (2001-2005), член Групи стратегічних радників Атлантичної ради Ян Джозеф Бржезінський; керівник департаменту Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської Комісії Стефан Шльонінг; директор київського офісу GLOBSEC Юлія Осмоловська.