РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Перший заступник Секретаря РНБО України Руслан Хомчак зустрівся з делегацією Інституту миру США

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, генерал-полковник Руслан Хомчак провів зустріч з делегацією Інституту миру США.

Під час зустрічі cторони обговорили виклики, які можуть постати перед Україною у сфері демократичного врядування у секторі безпеки і оборони після завершення широкомасштабної війни - зокрема функціонування системи правосуддя, перехід від воєнного стану до врядування згідно з демократичними принципами, воєнну доктрину, гарантії соціального захисту ветеранів війни, протидію корупції тощо. WhatsApp Image 2023-04-21 at 16.25.40 (2).jpeg

На думку директора з управління, юстиції та безпеки Інституту миру США Філіппа Леру-Мартена, «важливо, щоб після завершення війни уряд США розумів, як допомагатиме Україні у сфері подолання основних викликів у системі врядування у секторі безпеки і оборони».

WhatsApp Image 2023-04-21 at 16.25.40 (1).jpeg«Для того, щоб планувати будь-які безпекові заходи, треба повертатися в історію, аналізувати причини помилок. На жаль, протягом 1991-2014 рр. в Україні активно діяла російська агентура і російська пропаганда, багато декларацій і обіцянок не були втілені в життя. Тому зараз ми працюємо, щоб надалі не повторювати помилок і прорахунків», - заявив Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Руслан Хомчак.

Він акцентував, що українці прагнуть жити за цивілізованими законами і принципами.

При цьому Руслан Хомчак зазначив, що планування заходів із повоєнної розбудови України, її сектору безпеки і оборони, залежатиме від результатів, з якими завершиться війна.

Він висловив подяку представникам Інституту за важливу роботу, яка сприяє реалізації Україною її європейських прагнень.