РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

НКЦК розпочав співпрацю з Національним Директоратом з питань кібербезпеки Румунії задля створення безпечного кіберпростору та протидії кібератакам

Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України та Національний Директорат з питань кібербезпеки Румунії підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері співробітництва з кібербезпеки.

«російські хакери – це загроза не лише для України, а й для всього світу. Вони продовжують атакувати наших партнерів – держави, які надають всебічну підтримку Україні для перемоги у цій війні. Тому об’єднання зусиль і координація у протидії кіберзагрозам надзвичайно важливі сьогодні. Крім того, Україна нині здобуває унікальний досвід, яким ми готові ділитися з міжнародною спільнотою задля забезпечення миру та безпеки у кіберпросторі», –  зазначив заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк.

 Співпраця в рамках меморандуму передбачає:

НКЦК постійно взаємодіє з міжнародними партнерами, посилює співпрацю для обміну інформацією та проводить навчання з кібербезпеки. Ми вдячні урядам і приватним компаніям демократичних країн за підтримку та високо цінуємо їхню допомогу.