РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олексій Данілов: Оборона Бахмута має величезне значення для нашої країни

На важливості утримання славетної фортеці – Бахмуту - наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону на телеканалі «Суспільне» у суботу, 11 березня 2023 року.

Ситуація на фронті, зокрема на Бахмутському напрямку, заявив він, перебуває на контролі Президента України Володимира Зеленського. У п’ятницю, 10 березня, повідомив Секретар РНБО, відбулося одне з найтриваліших засідань Ставки Верховного Головнокомандувача, де обговорювалися ці питання.

Посилаючись на слова командувача Сухопутних військ генерала-полковника Олександра Сирського, О. Данілов повідомив, що під Бахмутом Збройні Сили України ліквідовують величезну кількість окупантів.

«На околицях Бахмута йдуть важкі бої, але наші військові стоять, боронячи це місто. Територія навколо міста усіяна тілами окупантів, які ніхто не забирає», - зазначив він.

При цьому Секретар РНБО наголосив, що оборона Бахмута триває 10 місяців поспіль. «Якби ЗСУ не боронили Бахмут, можна тільки уявити, де б сьогодні були терористи. Його оборона має величезне значення для нашої країни та армії в найближчому майбутньому… Як фашисти програли під Сталінградом, так і росіяни програють під Бахмутом», - заявив О. Данілов.

Він також підтвердив, що через втрати під Бахмутом безславна історія ПВК «Вагнер» добігає кінця.

Коментуючи ймовірність відновлення наступу окупантів на Вугледарському напрямку, Секретар РНБО зазначив, що «скрізь на території Донецької та Луганської областей сьогодні гаряче».

«На Вугледарському напрямку були невдалі спроби атакувати, і російське угруповання змушене було відійти. Сьогодні їх замінили іншими підрозділами», - повідомив він.

О.Данілов також акцентував на величезних чергах на виїзд з території Донецької та Луганської областей колаборантів у бік рф. «Колаборанти стоять у черзі, щоб покинути територію Донеччини та Луганщини. Вони відчувають, що найближчим часом там буде дуже гаряче», - зазначив О.Данілов.