РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олексій Данілов: Про остаточну перемогу України можна говорити лише за умови виконання формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським

Перемога, сталий мир можливі лише за умови виконання формули, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським: повернення до кордонів 1991 року, відповідальність фашистського путінського режиму за скоєні злочини, компенсація завданих Україні збитків, гарантії безпеки для нашої країни.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі програми «Говорить Великий Львів» у четвер, 9 березня. «Це і є перемога», - сказав він, додавши, що у разі невиконання хоча б одного з пунктів формули миру, зокрема, неповернення до кордонів 1991 року, про жодний розвиток країни не йтиметься.

Щодо чергової масованої ракетної атаки Олексій Данілов зазначив, що ця тактика спрямована на те, щоб Україна схилилася до перемовин з рф. І окремі діячі, як в світі, так і в Україні, сказав він, дедалі більше починають говорити про необхідність таких переговорів. «Це дуже небезпечна тенденція, - наголосив Олексій Данілов. – Якщо ми сьогодні не поставимо крапку у цій війні, через короткий проміжок часу воювати доведеться нашим дітям і онукам».

Відповідаючи у цьому контексті на запитання щодо перспектив прямих переговорів Президента України Володимира Зеленського із путіним, Олексій Данілов заявив, що це неможливо, і це зафіксовано у рішенні РНБО.

Також, сказав Секретар РНБО України, потрібно наполегливо говорити Заходу, що Україна захищає не лише себе, а й країни НАТО, «і якщо з нами, не дай Боже, щось станеться», війна перекинеться на інші європейські країни.

«Якщо дехто вважає, що війна закінчилася – це велика помилка. Попереду дуже важка і складна робота, яку потрібно зробити, щоб перемога була за нами», - сказав він.