РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олексій Данілов: жодних російських проєктів на кшталт партії регіонів або опзж на території України більше не буде

Україна не підписуватиме з рф жодних «мирних угод». Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у середу, 1 березня 2023 року, в ефірі «24 каналу».

«росія має велике бажання у будь-який спосіб домогтися перемир’я у цій війні. Вони прагнуть підписати якісь угоди, взяти певний проміжок часу, і знову завдати удару по Україні», - сказав він.  

За словами Олексія Данілова, один з варіантів, який розглядає росія, – підписання проміжних документів про перемир’я. При цьому, зазначив Секретар РНБО України, росіяни намагаються просувати «огидний проєкт «друга Україна», автором якого є медведчук та його агенти в Україні, «які російською мовою «вєщають» на певних каналах та розповідають, як нам потрібно далі жити».

Всі ці спроби, сказав він – «марно витрачені час та гроші росіян на різні проекти». «Не проходило та не пройде. Жодних шансів, що ми щось з ними підписуватимемо, сьогодні немає, з путінською росією ніхто не збирається вести жодних перемовин», - сказав Олексій Данілов, додавши, що жодних російських проєктів на кшталт партії регіонів або опзж на території нашої держави також більше не буде.

Говорячи про ситуацію на фронті, Секретар РНБО України зазначив, що складною залишається ситуація у районі Бахмута на Донеччині. Водночас він заявив, що українські захисники нищать російських військових, військову техніку та озброєння на цьому напрямку.

Олексій Данілов заявив, що всі тимчасово окуповані території будуть звільнені. «Наша армія сьогодні точно не друга в світі, тому що вона на полі бою довела, що є першою», - заявив він.

Щодо здатності рф вести довгу війну Секретар РНБО України зауважив, що рф неспроможна перевести економіку на рейки воєнного часу, спроможності російського ОПК до розвитку «наближаються до нуля».

Заходу, наголосив він, треба готуватися до розпаду росії.

Відповідаючи на запитання щодо вибухів на території рф, Секретар РНБО України сказав, що не знає, «хто, що та звідки літає у росії». «Йде війна, звідки ми знаємо, хто звідки літає? Це ж не наша територія, ми ж не бачимо, хто у них там бешкетує»,– іронічно зауважив Олексій Данілов.

Водночас, сказав він, «якщо росіяни вважають, що вони будуть перебувати на своїй території у спокої, а нас триматимуть постійно в напрузі, то вони глибоко помиляються».