РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

За сприяння НКЦК відбувся тренінг щодо використання інструментів OSINT для представників сектору безпеки і оборони

10 лютого 2023 року відбувся тренінг для представників сектору безпеки і оборони щодо використання інструментів OSINT в інтересах правоохоронної діяльності, національної безпеки та оборони.

У заході, який відбувся за сприяння Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України та Національної академії Служби безпеки України, взяли участь співробітники Національної поліції України, Служби безпеки України, а також курсанти Національної академії Служби безпеки України.

Навчальний курс для органів сектору безпеки і оборони з імплементації інструментарію Open Source Intelligence (OSINT) у державний сектор, організовано Інститутом постінформаційного суспільства наприкінці минулого року за сприяння НКЦК та Національної академії Служби безпеки України.

«Взаємодія з приватним сектором та провідними навчальними інституціями України є одним з пріоритетів НКЦК у сфері розбудови потенціалу національної системи кібербезпеки держави. Ми постійно проводимо навчальні курси для підвищення кваліфікації працівників державного сектору та вдячні усім, хто допомагає нам у цьому», – зазначила керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук.

За словами засновника Інституту постінформаційного суспільства Дмитра Золотухіна, «рано чи пізно більшість злочинів перейде в інтернет-простір». «Уже зараз необхідно виробити механізм використання інформації, отриманої з відкритих джерел, як реальну доказову базу для притягнення зловмисників до відповідальності», – зазначив він.

OSINT – розвідка на основі відкритих джерел – стала важливою складовою протидії російському ворогові. Завдяки їй фахівці виявляють місцеперебування військових формувань і техніки, дізнаються особисті дані злочинців, вивчають наявні загрози, здійснюють психологічно-інформаційний вплив на противника тощо.