РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Понад 2000 держслужбовців з усієї України навчаються використовувати інструменти OSINT

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України за підтримки Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) та Державного департаменту США проводять триденний онлайн-тренінг на тему: «OSINT – розвідка з використанням відкритих джерел». У ньому беруть участь понад 2000 представників державного сектору з усіх регіонів України.

Керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко зазначив, що одним з ключових завдань, визначених Стратегією кібербезпеки України, є підвищення кваліфікації фахівців державного сектору.

«Інформаційний та кіберпростір вже давно також є полем бою, адже росія використовує кібератаки, дезінформацію та фейки як складову частину війни проти України. Тому наша ціль – не тільки навчити державних службовців шукати та аналізувати інформацію з відкритих джерел, а й розуміти, як захистити власні персональні дані від зловмисних дій ворога», – зауважив він.

Через велику кількість охочих взяти участь у тренінгу навчання проходитиме онлайн в два етапи: 8-10 лютого та 22-24 лютого цього року. Разом з провідними дослідниками-практиками української компанії «Мольфар» учасники обговорюватимуть останні дослідження та виконуватимуть практичні завдання до таких тем:

- види пошуків за відкритими джерелами;

- пошук контактів та використання телеграм-ботів;

- ІПСО і її використання як одного з методів ведення інформаційної війни;

- аналіз зображень HUMINT або соціальна інженерія;

- технічний OSINT.

Також заплановано лекцію «GEOINT – Мистецтво геолокації» від представника французької компанії Predicta Lab.