РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Готуємося дати потужну відсіч можливому наступу рф

Україна готується дати потужну відсіч можливому наступу рф. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у понеділок, 31 січня ц.р., в ефірі національного телемарафону (ТК «1+1»).

Військово-політичне керівництво України, наголосив він, розуміє всі загрози і виклики, і ми готуємося дати потужну відсіч можливому наступу рф. Президент України Володимир Зеленський, сказав він, щодня проводить переговори із закордонними колегами про військову допомогу Україні, щодня триває робота із посилення обороноздатності. «Це для нас виклик, але ми і це витримаємо, - заявив Секретар РНБО. - 24 лютого минулого року було набагато складніше, ми були сам на сам з країною-агресором, у нашу спроможність витримати удар не вірили. Зараз ситуація зовсім інша».

Відповідаючи на запитання, О. Данілов зазначив, що звернення росіян до Ірану та Північної Кореї по військову допомогу свідчить про нездатність самотужки виготовляти на території рф високоточні ракети у достатній кількості. За словами Секретаря РНБО, зараз складно прогнозувати, чи надійде до рф така допомога із названих країн. «Принаймні, ми ще не бачили іранських ракет», - зауважив він, додавши, що ракети, якими ворог обстрілює Україну, російського виробництва.

Щодо мобілізації в Україні О. Данілов нагадав, що вона триває з 24 лютого минулого року у зв’язку із запровадженням на території України правового режиму воєнного стану і уведення в дію плану оборони. «Вона відбувається спокійно, виважено, мобілізують достатню кількості людей, які потрібні Збройним Силам», - сказав він.

При цьому Секретар РНБО звернув увагу на те, що останнім часом рф, використовуючи месенджери, транслює відеоконтент, який «не має жодного відношення до ситуації», і спрямований на дискредитацію ЗСУ.

«Наша розвідка попереджає, що рівень інформаційно-психологічних операцій з боку рф зростатиме в геометричній прогресії, потрібно дуже уважно ставитися до інформації. Це виклик для всього світу, а не лише для України», - зазначив О. Данілов.