РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Будь-які переговори з росією на її умовах неможливі

Будь-які переговори з росією на її умовах неможливі ані у двосторонньому, ані у багатосторонньому форматах.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у четвер, 26 січня ц.р., під час зустрічі з делегацією Ради зовнішньої політики США (AFPC) на чолі з президентом AFPC Германом Пірчнером.

26_01_1.jpg«Домовлятися можна лише з тим, хто цього хоче, а рф вимагає переговорів виключно на власних умовах», - сказав він.

О. Данілов нагадав формулу миру, озвучену Президентом Володимиром Зеленським: переговори з країною-терористом можливі лише у разі виведення її військ з усієї території нашої країни, виплати репарацій, понесення покарання за скоєні злочини і надання Україні гарантій, що агресія ніколи не повториться.

Крім того, наголосив Секретар РНБО, допоки рф зберігається у нинішніх колоніальних межах, вона постійно намагатиметься чинити агресивні дії щодо інших країн. «Їм постійно потрібен зовнішній ворог, бо якщо його немає, доведеться розв’язувати внутрішні проблеми, - сказав він. - Якщо її буде фрагментовано до того, що можна назвати власне росією, тоді можливі якісь позитивні моменти».

26_01_2.jpgУкраїнське суспільство, заявив О. Данілов, ніколи не сприйме того, що росії можна віддати території, що ми можемо втратити свободу і незалежність.

При цьому О. Данілов наголосив на важливості спільного визначення з партнерами бачення, якою буде рф після перемоги України. За його словами, процес розпаду рф має бути контрольованим, інакше світ може постати перед новими, неочікуваними викликами.

За словами О. Данілова, сьогодні рф «готується до останнього ривка, щоб змінити ситуацію на свою користь», перервати ланцюги постачання зброї, спробувати здійснити повторний наступ на Київ.

Водночас, зазначив він, росіяни «щодня втрачають свої спроможності», і «самотужки», без сторонньої допомоги, їм вкрай складно буде досягти поставлених цілей.

Секретар РНБО наголосив, що «наша перемога спільно з партнерами – питання часу». Він також нагадав, що до 24 лютого минулого року мало хто з партнерів вірив, що Україна здатна вистояти. «Ми зламали цю тенденцію», - заявив він.

Секретар РНБО подякував партнерам за останні рішення щодо надання важкої бронетехніки, зазначивши, що це стало можливо насамперед завдяки зусиллям Президента України, і повідомив, що Україна нині потребує літаків F-16 та засобів ураження, здатних вражати цілі на відстані 250-300 км.