РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Ближчим часом будуть ухвалені важливі оборонні рішення для кожної області

Ближчим часом будуть ухвалені важливі оборонні рішення для кожної області України. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону (ТК «Ми-Україна») у середу, 25 січня ц.р.

«У росіян зараз відбувається максимальна концентрація, вони готуються до наступу. Ми розуміємо, що вони протягом місяця-півтора-двох розпочнуть активні дії, задіяні всі максимальні ресурси, які є на території рф. Для нас це не є несподіванкою», - сказав О. Данілов.

Крім того, зазначив він, росія намагається задіяти агентів впливу всередині України, кримінальних авторитетів тощо для дестабілізації ситуації, ближчим часом Україну може бути піддано потужним інформаційним атакам.

«Продовжує працювати п’яте управління ФСБ на території нашої країни. Є спроби залучити кримінальних авторитетів, особливо в Харківській області, які на сьогодні перебувають в Об’єднаних Арабських Еміратах», - наголосив Секретар РНБО.

При цьому О. Данілов застеріг від думки про те, що «перемога вже у нас в кишені», назвавши таке ставлення «дуже небезпечним». «Нам треба готуватися, дуже уважно стежити за всіма подіями на території наших міст», - сказав він.

Секретар РНБО у цьому контексті повідомив, що на наступному засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача планується ухвалити важливі оборонні рішення для кожної області.

«Ми пройдемо все, маючи таких партнерів і таку підтримку», - заявив він.

Відповідаючи на запитання, Секретар РНБО сказав, що нині у рф усі об’єкти, де перебував або може перебувати путін, обладнані ППО. «Не знаю, скільки вони задіяли цього металевого мотлоху, але повірте: це не допоможе їм. Загроз для них буде більше і більше», – заявив О. Данілов.

Секретар РНБО нагадав, що у 1987 році на червону площу у москві приземлився у літаку німецький спортсмен Матіас Руст. За його словами, сьогодні в Україні у разі необхідності на червону площу «є кому відправлятися, і є що туди відправляти».

За його словами, «гаряча фаза» війни припиниться одразу після того, як російські війська покинуть українську територію. «А потім будемо розбиратися з цими мерзотниками і терористами», - додав він, сказавши, що до відповідних судових процесів долучатимуться й інші країни, наприклад, ті, чиї громадяни загинули через збиття літака рейсу MH-17 у 2014 році.