РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Санкції – це інструмент відстоювання національних інтересів

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Керівником Офісу координації санкцій Державного департаменту США, Послом Джеймсом О’Браєном, який перебуває з візитом в Україні. У зустрічі також взяла Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк.

Під час зустрічі сторони обговорили синхронізацію зусиль України та США щодо посилення санкційного тиску на державу-терориста рф. Також сторони обмінялися думками щодо важливості посилення координації між двома державами у питанні впровадження санкцій проти росії.

28_11_2.jpgСекретар РНБО України висловив подяку американській стороні за усебічну допомогу нашій країни на її шляху до перемоги над агресором, зокрема, за санкційну політику, яку впроваджують США.

За словами О. Данілова, санкції сьогодні є «інструментом відстоювання національних інтересів, який має працювати у тісній координації зі стратегічними партнерами». «Санкційна політика відіграватиме одну з ключових ролей у майбутньому держав», - додав він.

О. Данілов також презентував американській стороні спроможності ІАС «СОТА» щодо моніторингу впроваджених в Україні санкцій, формування санкційних профайлів тощо.

28_11_4.jpgСвоєю чергою пан О’Браєн зазначив, що українці сьогодні «б’ються за цінності, які ми поділяємо», і США використовуватимуть усі засоби для підтримки України у цій боротьбі, зокрема, постачання озброєння, впровадження санкцій, гуманітарну допомогу.

На переконання пана О’Браєна, санкції «мають давати конкретний результат на полі бою» і сприяти тому, аби росія «була позбавлена спроможності планувати майбутні війни». Він запевнив у непохитності позиції США щодо підтримки України та готовності посилювати санкційний тиск на рф.