Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.11.2022, 13:56

російський ракетний терор несе безпосередню загрозу не лише безпеці України, а й безпеці Польщі, Молдови та інших країн-сусідів

Учора, 15 листопада 2022 року, росія завдала масованого удару понад сотнею ракет, зруйнувавши важливі елементи цивільної інфраструктури, вбивши мирних мешканців. Війна росії проти України перетворила регіон Центральної Європи на зону підвищеного ризику. москва постійно йде на загострення, аби спричинити максимальні жертви з-поміж цивільного населення  та зруйнувати критичну інфраструктуру. Жодних інших пояснень ракетним ударам бути не може.

Зранку, 16 листопада 2022 року, у Києві під головуванням Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського відбулося засідання Ставки, на якому були всебічно розглянуті вчорашні події у Польщі.

Ми виступаємо за спільне з партнерами подальше максимально детальне вивчення цього інциденту. Готові передати партнерам наявні у нас докази російського сліду. Очікуємо також від партнерів інформацію, на підставі якої був зроблений остаточний висновок про те, що йдеться про ракету української ППО. Крім того, Україна просить невідкладно надати доступ до місця вибуху представникам Міністерства оборони України та Державної прикордонної служби України.

Залишаємося повністю відкритими до всебічного вивчення ситуації та узгодження висновків на основі всього комплексу наявних даних.

Лише росія та її ракетний терор винні у тому, що сталося. У зв’язку з цим нагадуємо, що убезпечити регіон Центральної Європи від російських ракет можна лише шляхом розбудови дієвого повітряного щита над територією України.

Секретар РНБО України,

Координатор Ставки Верховного Головнокомандувача     Олексій Данілов