РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Якщо рф спробує ще раз напасти з території білорусі, на захист України разом із ЗСУ стануть усі наші громадяни

білорусь сьогодні окупована рф, тому російські військові можуть використати територію цієї держави як плацдарм для вторгнення в Україну. На цьому наголосив Секретар РНБО України Олексій Данілов в ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» у четвер 20 жовтня 2022 року, додавши, що загроза наступу з території білорусі в Україну «ніколи не зникала, починаючи з 24 лютого» цього року, коли розпочалося широкомасштабне вторгнення рф.

Водночас О.Данілов підкреслив, що Україна готова до будь-якого розвитку подій. Якщо рф спробує ще раз напасти на нас з території білорусі, на захист України разом із ЗСУ стануть усі наші громадяни.

«Тут мова не тільки про ЗСУ. 24 лютого усі стали ... все населення, вся наша громада стане на захист нашої країни, і ми точно переможемо», - заявив він.

О. Данілов також наголосив, що «сьогодні Україна захищає не лише себе, а й країни НАТО та демократичну Європу від фашистської навали XXI сторіччя», тому, заважаючи на реальні загрози, «має бути швидка реакція та активна позиція наших міжнародних партнерів».