РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

НКЦК за підтримки USAID провів круглий стіл щодо розробки Національного плану реагування на кіберінциденти

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» 17 жовтня 2022 року провів круглий стіл на тему «Готовність та стійкість до кібератак національного рівня: яким має бути Національний план реагування?».

У заході взяли участь представники всіх основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки, Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства закордонних справ України.

1.jpegУчасники круглого столу обговорили структуру та формат майбутнього Національного плану реагування на кіберінциденти, а також успішні кейси впровадження такого документа в провідних країнах світу. За результатами обговорення внесено пропозиції щодо наповнення та реалізації Плану з урахуванням досвіду реагування на кібератаки під час війни.

«Впровадження Національного плану реагування на кіберінциденти передбачено Стратегією кібербезпеки України та Планом її реалізації. Важливість та актуальність цього документу усвідомлює кожен суб’єкт забезпечення кібербезпеки. Надалі до його розробки буде залучено представників об’єктів критичної інфраструктури та приватного сектору, - сказав керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко. - Спільними зусиллями ми зможемо ефективно реагувати на кіберінциденти, а також забезпечимо стійкість національної системи кібербезпеки».

Під час заходу С. Прокопенко також подякував Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» за підтримку проєктів, які посилюють можливості нашої держави протистояти атакам на об’єкти критичної інфраструктури.