РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

С. Демедюк: Ми вкотре довели, що українські кіберспеціалісти є одними з найкращих у світі

В Україні розпочався Місяць кібербезпеки. Його проводять протягом жовтня в США, країнах Європейського Союзу, а також вже п’ятий рік поспіль в Україні. Головна мета – привернути увагу суспільства до питань кібербезпеки та підвищити обізнаність громадян у цій сфері.

6 жовтня у Київському коледжі зв’язку з нагоди початку проведення місяця кібербезпеки відбувся урочистий захід «Кібервійна з росією: освіта в умовах нових викликів та загроз», в якому з вітальним словом виступив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк.

«Повномасштабна війна в Україні триває вже понад сім місяців. Вона показала, що кіберскладова є важливим елементом нашої обороноздатності. Отриманий бойовий досвід ставить нашу державу в один ряд із провідними країнами світу у сфері кібербезпеки. Триває процес створення кібервійськ, які мають стати в майбутньому потужною складовою сил оборони нашої держави. Ми вкотре показали, що українські кіберспеціалісти є одними з найкращих у світі, і наш досвід, здобутий під час першої кібервійни, маємо використати для зміцнення обороноздатності, для вдосконалення практики та навчання», – сказав Сергій Демедюк.

Також він зазначив, що в такі складні для держави часи і викладачам, і студентам, і практикам потрібно докласти максимум зусиль для того, щоб все більше українців хотіли здобути таку важливі і цікаві професії, пов’язані з кіберпростором. І місяць кібербезпеки сприятиме розповсюдженню актуального та найкращого досвіду як для навчання, так і для опанування практичних навичок.

Захід було організовано Торгово-промисловою палатою України та Київським коледжем зв’язку. У ньому взяли участь представники Апарату РНБО України, Міністерства оборони України, Держспецзв’язку та Департаменту кіберполіції НПУ, а також викладачі, аспіранти та студенти.