РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Енергетичний терор рф зумовлює необхідність розширення співпраці з міжнародними партнерами у питаннях енергетичної безпеки

Керівник Апарату Ради національної безпеки і оборони України Андрій Зюзь взяв участь у зустрічі з представниками Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, яка відбулася у Міністерстві енергетики України.

28_09_1.jpgУ зустрічі, яку провів заступник міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, взяли участь в.о. директора Регіонального бюро Програми розвитку ООН (ПРООН, UNDP) у справах Європи та СНД Марина Уолтер, в.о. постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані, представники структурних підрозділів Міненерго, Апарату РНБО та Представництва ПРООН в Україні.

Під час зустрічі йшлося про реалізацією ПРООН та Міненерго нової Програми відновлення енергетичного сектору та зміцнення його стійкості.

Я. Демченков подякував Програмі розвитку ООН за активну позицію з підтримки української енергетики у воєнний час та допомогу, яка надавалася до війни у здійсненні енергетичного переходу.

Було відзначено успішність співпраці ПРООН і окремих державних компаній з підготовки та реалізації спільних проєктів з відновлення об’єктів, які постраждали під час бойових дій.

28_09_02.jpgСторони домовилися, що роботу з підтримки енергосектору буде посилено в рамках нової Програми відновлення енергетичного сектору та зміцнення його стійкості (Ukraine Energy Sector Recovery and Resilience-Building Program).

Говорячи про підсумки зустрічі, Керівник Апарату РНБО України А. Зюзь підкреслив, що в умовах енергетичного терору рф поглиблення співпраці з міжнародними партнерами у питаннях енергетичної безпеки та відбудови зруйнованої критичної інфраструктури України, швидкого реагування на будь-які інциденти є надзвичайно актуальними.

Він нагадав, що Апарат Ради і ПРООН в Україні також співпрацюватимуть у сфері відбудови зруйнованої критичної інфраструктури України, що зафіксовано у Меморандумі про взаєморозуміння. Сторони розвиватимуть співробітництво у питаннях оцінки збитків, завданих інфраструктурі України агресією рф, розробки стратегії реагування, реалізації заходів з її відновлення тощо.