РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов презентував Послу США в Україні Б. Брінк спроможності ІАС «СОТА»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк.

Brynk_2022-09-15.jpegПід час зустрічі, що відбулася на майданчику одного з ситуаційних центрів, сторони обговорили комплекс питань з реалізації практичних кроків українсько-американського співробітництва та підтримки США України у безпековій сфері на її шляху до перемоги в агресивній війні, розв’язаній рф.

Секретар РНБО України висловив подяку американській стороні за всебічну допомогу нашій державі в її боротьбі з агресором. На його переконання, військова та гуманітарна допомога США та союзників залишається «життєво важливою для нашої перемоги».

О. Данілов презентував пані Брінк модуль інформаційно-аналітичної системи «СОТА» щодо моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів, який був уведений в дію 24 лютого ц.р. Він наголосив, що завдяки цьому модулю усе озброєння, яке надається партнерами, знаходиться під ретельним контролем держави «від моменту перетину кордону до розподілу на місцях».

Brynk_2022-09-15 (6).jpegОкрім цього, зазначив Секретар РНБО України, у системі «СОТА» є ряд інших модулів, які дозволяють керівництву держави «розуміти сьогодення і будувати прогнози на майбутнє» на основі верифікованих даних.

Своєю чергою, пані Посол привітала ініціативу з розробки подібної системи контролю постачання західної військової допомоги. Пані Брінк висловила переконання у важливості рішучої підтримки України та посиленні її спроможностей ефективно обороняти себе, а також запевнила у готовності сприяти інтенсифікації військової, гуманітарної та іншої допомоги, аби наша держава одержала перемогу у війні з російським агресором.