РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Основні тези виступу Секретаря РНБО України О. Данілова в ефірі національного телемарафону 30.03.2022

Усіх колаборантів буде покарано за злочини, які вони вчинили проти України. До таких осіб зокрема належить депутат Ізюмської міської ради від ОПЗЖ Анатолій Фомичевський, який показав ворогу незахищений шлях до міста, і йому буде інкриміновано статтю про державну зраду.

Життево необхідним і єдино вірним з точки зору забезпечення національної безпеки держави став Указ Президента України Володимира Зеленського щодо закриття проросійських каналів. Усі подальші події, пов’язані з російським військовим вторгненням в Україну, продемонстрували правильність такого рішення. Існування московського пропагандистського рупору могло стати смертельно небезпечним для обороноздатності держави в умовах війни.

Найближчим часом на розгляд РНБО буде винесено ряд питань, зокрема щодо санкційної політики.

На Київському і Чернігівському напрямках відбувається не ротація російських військ, а їх передислокація. Частина цих військ з’являються на Харківському, Донецькому та Луганському напрямках, де агресор посилює свої угрупування для посилення тиску на українських військових.

Перемога України буде стовідсотково, всіх зрадників буде знайдено і покарано за злочини, які вони вчинили проти держави.