РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Частину генералів рф наші Збройні Сили звільняють «грузом 200»

Ситуація на фронті завдяки роботі всіх складових сектору безпеки і оборони України стабілізована, а на окремих напрямках ЗСУ, зокрема на Київщині, переходять у контрнаступ. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону у п’ятницю.

Секретар РНБО повідомив, що за дорученням Президента України Володимира Зеленського він відвідав Харків і спілкувався з керівництвом міста і області. «Харків живе, взяти місто, яке обороняють такі хлопці і дівчата, неможливо» – зазначив він.

Щодо Маріуполя О. Данілов зазначив, що оборона міста триває, «здавати славетний Маріуполь ніхто не збирається».

О. Данілов також зазначив, що зараз в рф «напружена ситуація», оскільки плани бліцкригу в Україні зазнали нищівної поразки, і триває «з’ясування стосунків всередині військово-політичного керівництва рф». За його словами, внаслідок цього звільнено частину генералів, «а іншу частину наші Збройні Сили звільняють «грузом 200».

Він зауважив, що в рф «вже відбуваються певні процеси», інформація про ситуацію в Україні «все більше проривається», втрати агресора неможливо приховати.

Секретар РНБО також привітав службовців Служби безпеки України з професійним святом, високо оцінивши їх роботу з відсічі російської агресії. «Все буде гаразд, хлопці, повертайтеся живими із завдань»,  - сказав він.