РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Потужні, спроможні, захищені громади – наше пріоритетне завдання

Потужні, спроможні, захищені громади – наше пріоритетне завдання. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на прес-конференції у рамках Національного форуму «Безпечні та спроможні громади майбутнього», що проводиться Апаратом РНБО України спільно з Асоціацією малих міст України під патронатом Президента України.

forum_press_6_1.jpgО. Данілов нагадав, що сьогодні в країні діють 1469 громад. Їх розвиток, сказав він, є одним з «абсолютних пріоритетів» політики Президента України Володимира Зеленського, наголосивши, що для Глави держави «немає великих чи маленьких громад».

Секретар РНБО також нагадав, що з 1 січня ц.р. в Україні введено в дію Закон України «Про національний спротив», яким передбачено створення і функціонування системи територіальної оборони на місцях. «Це запорука нашої безпеки», - підкреслив він.

Голова Асоціації малих міст України, заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Павло Козирєв назвав «дуже важливою» увагу РНБО України до питань децентралізації. «Питання національної стійкості – це питання номер один порядку денного, яке не можна відокремити від питання стійкості громад та їх спроможності», - сказав П. Козирєв.

Заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода зазначив, що сьогоднішній Форум є «продовженням змін, які відбуваються у контексті децентралізації». «Наше спільне завдання – до чергових місцевих виборів вирішити важливі для місцевого самоврядування питання, - сказав він. – Ідеологія децентралізації - спроможні громади, які здатні ефективно розвиватися».