РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Соловйов відвідав КНП «Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17 Харківської міської ради»

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов 11 лютого 2022 року в рамках робочої поїздки до м.Харкова відвідав комунальне некомерційне підприємство «Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17 Харківської міської ради», яке, зокрема, є опорним медичним закладом для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

S_Kharkiv_11_02_2022.jpeg

У КНП «Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17 Харківської міської ради» відбулася зустріч О. Соловйова і директора департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради Ю. Сороколата із завідувачами відділень стаціонару, адміністрацією лікарні на чолі з директором Дмитром Череповим, під час якої було обговорено актуальні питання функціонування закладу та медичної галузі, проблемні питання й особливості діяльності закладу в період епідемії COVID-19.

О. Соловйов оглянув приймальне відділення лікарні з новозбудованим у рамках програми Президента України «Велике будівництво» центром екстреної медичної допомоги, відділення травматології, відділення і реанімаційний підрозділ для лікування хворих на COVID-19, діагностичний центр, поспілкувався з пацієнтами, які отримують лікування внаслідок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили огляду об’єкту незавершеного будівництва, який знаходиться поруч із територією лікарні, та висловили сподівання, що незабаром на його базі може бути створено потужний мультифункціональний комплекс для дітей з високотехнологічним центром політравми.

S_Kh_11_02_2022_3.jpeg

О. Соловйов відзначив високий рівень менеджменту медичного закладу та пацієнтоорієнтованості, гарні умови перебування пацієнтів, високий професіоналізм лікарів та молодших спеціалістів з медичною освітою, що загалом свідчить про достатній рівень конкурентоспроможності лікарні та готовність закладу працювати в умовах реформи фінансування медичної галузі.

Під час спілкування всі без виключення лікарі і молодші спеціалісти з медичною освітою підтвердили отримання заробітної плати за січень 2022 року в обсягах, визначених Указом Президента України від 18.06.2021 № 261 «Про заходи щодо підвищення конкурентоспроможності закладів охорони здоров’я та забезпечення додаткових гарантій для медичних працівників».