РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

У НКЦК обговорено можливості активізації взаємин України з Євросоюзом у сфері забезпечення кібербезпеки

Керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України Наталія Ткачук у Національному координаційному центрі кібербезпеки провела зустріч з представниками європейських інституцій, відповідальних за реалізацію політики ЄС у сфері кібербезпеки.

meeting-04.02.2022.jpgЗокрема участь у зустрічі взяли Танел Танг (Tanel Tang) - керівник координаційної групи з реформ та політики (Team Leader, Policy and Reform Coordination Team), Ене Віснев (Ene Visnev) - представниця Європейської служби зовнішніх зв’язків, відповідальна за політику ЄС у сфері кібербезпеки, член групи підтримки України в ЄС Анна Брозовська (Anna Brzozowska) та представник Місії ЄС в Україні (Policy Office, EU Delegation) Юркі Літманен (Jyrki Litmanen).

Було обговорено можливості активізації взаємин України з Євросоюзом у сфері забезпечення кібербезпеки та протидії кіберзагрозам на інституційному рівні. Зокрема сторони попередньо домовилися про організацію у квітні цього року другого раунду кібердіалогу Україна-ЄС.

Також йшлося про обмін досвідом у сфері протидії кібератакам на критичну інфраструктуру, проведення навчальних тренінгів з підготовки та перекваліфікації державних службовців, можливості запровадження ЄС санкцій з боку країн-партнерів за кібератаки проти України, налагодження контактів НКЦК з агенціями та інституціями ЄС, відповідальними за кібербезпеку тощо.

Керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України Н. Ткачук ознайомила членів делегації з особливостями роботи НКЦК та розповіла про реалізацію Стратегії кібербезпеки України, координатором якої є НКЦК.