РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов зустрівся з Виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії В. Домбровскісом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зустрівся з Виконавчим віцепрезидентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом у рамках його візиту до Києва.

Dombr_1.jpegСторони обговорили актуальну безпекову ситуацію в регіоні з огляду на ескалацію російської гібридної агресії проти України та приділили увагу питанням співробітництва між Україною та ЄС.

Секретар РНБО України подякував країнам Євросоюзу за надану нашій країні допомогу, зокрема за започаткування надзвичайної програми макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд. євро, виділення 120 млн. євро допомоги у грантах, та новий інвестиційний пакет на суму понад 6 млрд. євро в рамках співпраці з країнами-членами «Східного партнерства».

«Економічна стабільність нашої держави у ці складні часи є вкрай важливою, дякуємо, що ви це розумієте», - сказав він, відзначивши швидкість надання нового надзвичайного пакету допомоги.

Dombr_2.jpegУ цьому контексті сторони приділили особливу увагу питанню запровадження нового пакету санкцій ЄС для стримування агресії РФ проти України.

Своєю чергою, пан В. Домбровскіс запевнив у незмінності підтримки України, її суверенітету та територіальної цілісності. За його словами, підтримка Євросоюзу є важливою для подолання безпекових викликів, які постали перед Україною, а також для поліпшення інвестиційного клімату та продовження процесу економічної інтеграції України до ЄС. «Ми підтримуємо та надалі підтримуватимемо Україну», - сказав він.