РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

С. Демедюк взяв участь у форумі CYBERSEC Global 2022

Заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк взяв участь у панельній дискусії «Кіберстримування – чи може воно виявитися корисним під час наступної кризи?» в рамках форуму CYBERSEC Global 2022 (в онлайн-форматі).

forum-cyber-25.01.jpegПід час свого виступу С. Демедюк акцентував на тому, що російська кіберагресія проти нашої держави триває з 2014 року.  «Протягом цього часу ми добре вивчили їх методи, - сказав він. – Їх кібератаки часто супроводжуються інформаційними операціями, дезінформаційними кампаніями, або ж слугують прикриттям для інших деструктивних дій».

За його словами, російські хакерські угруповання пов’язані з російськими спецслужбами, насамперед з Федеральною службою безпеки, службою зовнішньої розвідки РФ та головним управлінням генерального штабу збройних сил РФ. «Серед ключових хакерських угруповань, які тісно взаємодіють з російськими спецслужбами, - добре відомі не лише нам групи ATP-28, ATP-29, UNC2452, TEMP.Veles та Sandworm», - зазначив він.

С. Демедюк наголосив, що «Україна усвідомлює актуальність посилення своїх оборонних спроможностей у кіберпросторі», і нагадав, що влітку минулого року РНБО України ухвалила рішення про створення у системі Міністерства оборони України кібервійськ.

cyber-forum-25.01.JPGЗаступник Секретаря РНБО України також акцентував увагу учасників дискусії на важливості об’єднання міжнародних зусиль у питанні протидії російській кіберагресії та посилення обміну інформацією про кіберінциденти між Україною та її партнерами з країн-членів НАТО.

Учасники дискусії обмінялися думками щодо особливостей здійснення сучасних кібератак, перспектив реалізації заходів кібернетичного стримування та активізації міжнародної співпраці у сфері обміну інформацією про кіберзагрози та інциденти.