РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Розбудовувати демократію непросто, в умовах війни - це ще складніше

Розбудова демократії - непростий процес, а в умовах війни - це набагато складніше. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, виступаючи на пленарній сесії «Координація в умовах сучасних безпекових викликів» у рамках конференції керівників закордонних дипломатичних установ України «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави».

NP_22_12_2.JPG

Конференція відбувається за ініціативи Президента України Володимира Зеленського у м. Івано-Франківськ.

Говорячи про загострення ситуації на Сході України через агресивні дії РФ, зокрема скупчення нею військ на українсько-російському кордоні, О.Данілов наголосив, що Україна повністю усвідомлює загрозу та готова дати агресорові адекватну відповідь. «У кожної країни має бути свій план, у нас має бути свій. Мають бути спокій, впевненість, і ухвалення рішень на підставі всього обсягу інформації», - сказав він.

За його словами, розбудова демократії - це складний процес, а «розбудовувати демократію в умовах війни – це набагато складніше».

NP_22_12-10.JPG

Секретар РНБО України наголосив, що російська агресія не обмежується лише військовим виміром. «Головна ціль для них - це внутрішня дестабілізація нашої країни», - сказав він, зазначивши, що агресивні дії включають також кібернетичну складову, енергетичну війну, інформаційну війну тощо.

Секретар РНБО України наголосив на тому, що з 1 січня 2022 року «повністю запрацює» Закон України «Про основи національного спротиву», що значно посилить спроможність нашої держави чинити опір агресору.

Під час дискусії О. Данілова з керівниками закордонних дипломатичних установ України були обговорені питання мобілізації міжнародної підтримки нашої держави в її протидії гібридній агресії РФ, перезавантаження санкційної політики ЄС щодо РФ, розвиток співпраці у сфері кібербезпеки, зокрема питання залучення України до роботи Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE), питання енергетичної безпеки України тощо.