РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Фахівці Апарату РНБО взяли участь у роботі круглого столу на тему: «Протидія кіберзагрозам та дезінформації», організованому Словенським головуванням у Раді ЄС

Керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Наталія Ткачук взяла участь у круглому столі на тему: «Протидія кіберзагрозам та дезінформації», організованому Словенським головуванням у Раді ЄС.

Під час круглого столу, який відбувся 16 листопада у м. Брюссель (Бельгія) було обговорено питання протидії гібридним загрозам, пріоритети та основні ініціативи ЄС з цього питання, зокрема щодо напрямів співпраці з країнами Східного партнерства ЄС.

Н. Ткачук представила досягнення України у сфері розбудови національної системи кібербезпеки, а також результати роботи Центру протидії дезінформації при РНБО України. Європейські партнери високо оцінили здобутки нашої держави, ухвалення нової Стратегії кібербезпеки та наголосили, що підтримка України у сфері кібербезпеки та протидії дезінформації є одним з пріоритетів для Євросоюзу.

Крім того, Н. Ткачук провела ряд робочих зустрічей з керівником сектору кібербезпеки Європейської служби зовнішньої діяльності пані Манон ле Бланк та експертами з питань кібербезпеки Групи підтримки України в Європейській Комісії, під час яких було обговорено напрями подальшої співпраці України та ЄС у зазначених сферах.