РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

НКЦК проводить дводенні навчання «Діяльність операційного центру (SOC) та синіх команд»

training911 (2).jpgНаціональний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України за підтримки CRDF Global в Україні та Державного департаменту США проводить дводенні навчання «Діяльність операційного центру (SOC) та синіх команд». Захід проводиться для фахівців критичної інфраструктури та приватних підприємств, де є SOC чи планується його створення.

Відкриваючи тренінг, керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко зазначив, що підвищення кваліфікації фахівців з кібербезпеки є важливою складовою реалізації Стратегії кібербезпеки України. «Аналітики SOC знаходяться на передовій лінії захисту від хакерів і відповідають на більшість кіберінцидентів, тому в рамках цього курсу обмін досвідом з практикуючими спеціалістами з США та експертами – лідерами українського ринку у сфері кібербезпеки допоможуть учасникам здобути додаткові навички та знання», - наголосив він.

training911 (1).jpgСтарший проектний менеджер CRDF Global Владлен Басистий у вітальному слові зазначив, що сьогодні участь у заході беруть понад 40 спеціалістів у режимі реального часу, і 80 – онлайн. «Теоретичну частину проведуть українські експерти та висококваліфіковані фахівці університету Purdue», - додав він.

Тренери заходу – зокрема, Джеремі Расмусен – технічний директор компанії Abacode, сертифікований спеціаліст із захисту інформаційних систем (CISSP) та сертифікований етичний хакер (CEH); Роберт Любин – директор операційного центру безпеки (SOC) компанії Abacode; Алекс Кірк – фахівець із понад 17-річним досвідом у компаніях Sourcefire, Cisco, Tenable, Corelight.

training911 (3).jpgСині команди (Blue teams) – це команди управління кібербезпекою, що забезпечують активний захист інформаційних систем від хакерських атак. Якщо Red team (Червона команда, або команда тестування на проникнення) намагається знайти та використовувати вразливості системи, то фахівці з кібербезпеки Синьої команди виконують захисні заходи реагування на інцидент, з-поміж яких підготовка, ідентифікація, стримування, ліквідація наслідків, відновлення нормального функціонування та аналіз.