РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Фахівці Апарату РНБО здобули сертифікати за підсумками участі у спільних з НАТО командно-штабних навчаннях «Непорушна стійкість»

Фахівці Апарату Ради національної безпеки і оборони України здобули сертифікати за підсумками участі у спільних з НАТО командно-штабних навчаннях «Непорушна стійкість» з протидії гібридним загрозам критичній інфраструктурі у Чорноморському регіоні, які відбулися у місті Одеса 13-17 вересня ц.р.

Ці навчання є частиною Пакету Чорноморської безпеки, ухваленого на рівні Міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у 2019 році.

У навчаннях взяли участь високопосадовці з боку України та НАТО, а також близько 100 представників українських державних органів як національного, так і місцевого рівня.

У ролі спостерігачів та запрошених експертів до навчань були залучені представники 15 держав–членів та партнерів НАТО. Співмодераторами дискусій стали експерти з п’яти Центрів передового досвіду: Центри НАТО з питань енергобезпеки, морської безпеки, стратегічних комунікацій, та колективної кібероборони, а також Європейський центр протидії гібридним загрозам (цьогоріч Україна офіційно приєдналася до Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки).

Навчання стали платформою для обміну думками та досвідом, допомогли посилити міжвідомчу взаємодію, вибудувати мережу та активізувати практичну співпрацю у сфері Чорноморської безпеки, спрямовану на посилення глобальної євроатлантичної безпеки та здатності протистояти гібридним загрозам, що постійно змінюються.

Учасники навчань відпрацювали сценарій розгортання комплексної гібридної атаки та потенційні міжвідомчі заходи з її нейтралізації за напрямами захисту критичної інфраструктури, кібербезпеки, морської безпеки, стратегічних комунікацій та міжнародного права.

Заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк взяв участь у Дні високих гостей, під час якого було презентовано підсумки роботи учасників навчань.