РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Соловйов провів робочу зустріч з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов провів робочу зустріч з представниками Делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні на чолі з главою Делегації пані Жіллетт Флоранс.

17092021_2.jpgПід час зустрічі обговорювалися проблемні питання поширення в Україні гострої респіраторної хвороби COVID-19, враховуючи значне поширення в сусідніх країнах варіанту коронавірусу SARS-CoV-2 «Дельта».

У цьому контексті йшлося про діяльність Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні, зокрема, у зоні проведення ООС, у питаннях взаємодії з первинною ланкою медичної допомоги, популяризації кампанії вакцинації від коронавірусної хвороби, проведення тренінгів для українських медиків тощо.

17092021_4.jpg

Заступник Секретаря РНБО України високо оцінив зусилля Міжнародного комітету Червоного Хреста і ВООЗ у подоланні епідемії COVID-19 в Україні. «Робота цих організацій дуже ефективна», - сказав О.Соловйов.

Водночас пані Ж. Флоранс подякувала за роботу щодо гармонізації  вітчизняного законодавства із нормами міжнародного гуманітарного права.