РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов обговорив з Головою Комітету зі збройних сил Конгресу США питання україно-американського співробітництва

У понеділок, 16 серпня, відбулася зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова з представниками Комітету зі збройних сил Конгресу США на чолі з Головою Комітету Адамом Смітом.

О. Данілов висловив вдячність за надану Україні Сполученими Штатами Америки допомогу у безпековій сфері, яка, за його словами, має для України надзвичайно важливе значення і суттєво підсилює спроможності держави у протистоянні російській агресії.

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань, зокрема, пов’язаних з уточненням актуальних потреб України у військовій сфері.

USA_komitet_1.jpgОсобливу увагу Секретар РНБО України приділив питанню кіберзброї, зазначивши, що вона стає «зброєю номер один» у сучасних війнах і у майбутньому. Сфера кібербезпеки, наголосив він, є ключовою складовою національної безпеки.

У зустрічі також взяли участь члени Комітету Майкл Роджерс, Рік Ларсен, Стівен Палаццо і Пол Аркангелі, керівник Апарату Комітету, а також тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

На початку серпня Україна подала офіційну заявку на членство в Об‘єднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE), тож Секретар РНБО України також звернувся до Голови Комітету зі збройних сил Конгресу США з проханням щодо сприяння у розгляді даної заявки.