РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов провів телефонну консультацію з Генеральним директором РНБ Японії Ш. Кітамурою

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів телефонну консультацію з Генеральним директором Ради національної безпеки Японії Шигеру Кітамурою.

Під час розмови сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, безпекову ситуацію у світі, нові виклики та загрози національній безпеці двох країн, пандемію COVID-19 та перебіг вакцинації.

Особливу увагу сторони приділили співпраці у сфері кібербезпеки, акцентувавши на важливості підписання меморандуму про співробітництво між Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО України і Національним центром готовності до інцидентів та стратегії кібербезпеки Японії.

Секретар РНБО України подякував японський стороні за всебічну підтримку та незмінну позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України, підкресливши, що Японія є надійним партнером України.

Сторони домовилися про продовження двосторонніх консультацій та поглиблення співпраці між безпековими відомствами двох країн.