РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

РНБО України розглянула питання стосовно невідкладних заходів щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні 26 лютого ц.р. ухвалила важливе рішення з питань державної безпеки.

Секретар РНБО України Олексій Данілов по завершенні засідання повідомив, що члени Ради обговорили «вкрай важливе питання» стосовно невідкладних заходів щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства.

При цьому він нагадав, що Росія свого часу інфільтрувала громадян РФ в органи державної влади та правоохоронні органи, зокрема, на посади очільників Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Служби безпеки України.

За словами Секретаря Ради, сьогодні було ухвалено рішення, що протягом двох місяців уряд має запропонувати законопроєкт, який дозволить «чітко розуміти, хто має подвійне громадянство».

Передбачається, серед іншого, запровадити організаційно-правовий механізм виявлення громадянства іноземних держав, насамперед в осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, або в осіб, які претендують на зайняття таких посад.

При цьому він висловив думку, що люди, які сьогодні примусово отримують громадянство РФ на тимчасово окупованих територіях Криму і Донецької та Луганської областей, після деокупації відмовляться від нього.