РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України провів міжвідомчу нараду з питань реформування ОПК

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів міжвідомчу нараду з питань реформування оборонно-промислового комплексу України (ОПК).

Секретар РНБО України наголосив, що реформування ОПК є на сьогодні пріоритетним завданням, визначеним Президентом України Володимиром Зеленським.narOPK1.jpg

Учасники наради – представники міністерств і відомств, керівники підприємств ОПК обговорили широке коло питань функціонування галузі, шляхи її реформування й існуючі проблеми. Зокрема у нараді взяв участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

О. Данілов зазначив, що Україна не може залишатися осторонь процесів, що відбуваються у світі, й адекватно відповідати на виклики. За його словами, реформування ОПК має відбуватися з урахуванням потреб Збройних Сил України, сучасних світових тенденцій розвитку озброєння та техніки і міжнародної кооперації.

«Підприємства ОПК мають забезпечити Збройні Сили України високоякісною продукцією. Це наше головне завдання», - сказав Секретар РНБО України.

Він також звернув увагу на необхідність проведення аналізу тенденцій на світовому ринку озброєння та можливостей для збуту продукції українського ОПК за кордоном.

Серед важливих напрямів реформування ОПК О. Данілов назвав розвиток державно-приватного партнерства та підготовку висококваліфікованих сучасних кадрів.