РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

НКЦК при РНБО України продовжує проводити навчальні заходи для державного сектору країни

З 8 по 10 грудня на базі Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України було проведено навчальний тренінг Хакатон «Стратегічне планування та управління Кібербезпекою» за підтримки Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) та Державного департаменту США.

Hakaton4.jpgЦільовою аудиторією тренінгу стали керівники IT- та ІБ- підрозділів потенційних об’єктів критичної інфраструктури: 82 представника від основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки України (Держспецзв’язку, Національної поліції, СБУ, Міністерства оборони України, розвідувальних органів, Генерального Штабу ЗСУ, Національного банку) та 33-х потенційних об’єктів критичної інфраструктури взяли участь у цьому заході та отримали Сертифікати.

Мета навчань – управління кібербезпекою та кіберризиками, створення ефективної команди з управління кібербезекою, розробка стратегії кібербезпеки та стратегічне планування. Курс складався з двох частин: теоретичної та практичної. Після опанування теоретичної частини учасники мали змогу застосовувати її на практиці у реальних ситуаційних завданнях та відпрацювати методи ідентифікації загроз та реагування на них, методи розрахунків потенційних збитків, принципи взаємодії тощо.Hakaton.jpg

Звертаємо увагу, що після підведення підсумків навчань учасники, які дістали найбільшу кількість балів за результатами практичного завдання, зможуть продовжити навчання на базі НКЦК, про що буде поінформовано додатково.