РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

О. Данілов: Керівники безпекових відомств України, Литви і Польщі активізують співпрацю у форматі «Люблінського трикутника»

Керівники безпекових відомств України, Литви і Польщі активізують співпрацю у форматі «Люблінського трикутника».

На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом (Valdemaras Sarapinas), додавши, що така зустріч має бути організована ближчим часом.

Секретар РНБО України зазначив, що результати президентських виборів, які відбулися у Білорусі, впливатимуть на безпекову ситуацію в Європі, зокрема зважаючи на російський чинник. «Можливе посилення впливу РФ – виклик для України, Литви та Польщі. Наша співпраця є важливою для збереження миру і спокою у регіоні», - сказав він.

О. Данілов подякував Литві за підтримку України в її боротьбі зі збройною агресією РФ у відновлені територіальної цілісності та суверенітету держави.

Секретар РНБО України також звернув увагу на ситуацію у регіоні Нагірного Карабаху. За його словами, в Апараті РНБО України уважно слідкують за перебігом подій і безпековою ситуацією, зокрема аналізують застосування високоточної зброї (ВТЗ), насамперед безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

Своєю чергою, пан Посол запевнив, що Литовська Республіка і надалі підтримуватиме Україну в її протистоянні з РФ, а також її європейські й євроатлантичні прагнення, вступ України до ЄС і НАТО. «Ми будемо з вами до вашої, а, значить, і нашої перемоги», - сказав В.Сарапінас.

За його словами, Литва послідовно надаватиме Україні допомогу у військовій сфері.

У цьому контексті сторони назвали успішною співпрацю у форматі спільної литовсько-польсько-української бригади (УКРЛІТПОЛБРИГ) і висловилися за активізацію тристоронньої співпраці у цьому форматі.

В. Сарапінас високо оцінив той факт, що розвиток стратегічного партнерства з Литовською Республікою зафіксований у новій Стратегії національної безпеки України.

Фотогалерея