РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України О. Данілов ознайомив Надзвичайного і Повноважного Посла Швеції в Україні Т. Тиберга та Надзвичайного і Повноважного Посла Фінляндії в Україні П. Лайне з роботою НКЦК

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов продемонстрував Надзвичайному і Повноважному Послу Королівства Швеція в Україні Тобіасу Тибергу та Надзвичайному і Повноважному Послу Фінляндії в Україні Пяйві Лайне потужності Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України.

NKCK Sv_Fin2.jpgПід час зустрічі О. Данілов наголосив, що НКЦК сьогодні є ключовим аналітичним центром держави з виявлення, запобігання та реагування на кіберінциденти, а за рішенням Президента України Володимира Зеленського на початку 2020 року спроможності Центру були суттєво посилені. НКЦК не лише координує та контролює діяльність суб’єктів сектору безпеки і оборони, які забезпечують кібербезпеку у різних сферах - Держспецзв’язку, СБУ, Національної поліції, Національного банку, Генерального штабу ЗСУ та інших, але й активно розвиває державно-приватне партнерство у цій сфері.

Секретар РНБО України висловив подяку Швеції та Фінляндії за надану Україні всебічну допомогу та сталу підтримку нашої держави в її боротьбі за відновлення територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованими РФ територіями.

За словами О. Данілова, у сучасному світі «кібернетична та біологічна загрози стають страшнішими та небезпечнішими навіть за ядерну зброю». «Сьогодні ми спостерігаємо за першою світовою біологічною війною, наслідки якої відчуває весь світ», - зазначив він, наголосивши на важливості об’єднання зусиль держав-партнерів у протидії цим загрозам.NKCK_SV_Fin6.jpg

Сторони також обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні, зокрема в контексті врегулювання ситуації на Сході України, а також подій, що відбуваються в сусідній Білорусі.

Т. Тиберг та П. Лайне запевнили у незмінності підтримки їхніми країнами України на її шляху до відновлення територіальної цілісності та суверенітету над тимчасово окупованими територіями. Посли також висловили готовність розширювати співпрацю з нашою державою у сфері кібербезпеки.

Фотогалерея