РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся з Послом Японії в Україні Такаші Кураі

11 червня 2020 року відбулася зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі.

1.jpgУ ході зустрічі співрозмовники оцінили нову якість партнерства між Україною і Японією, а також обговорили широке коло питань українсько-японських відносин, зокрема щодо спільних довгострокових економічних проектів та залучення для їх реалізації відповідних інвестицій.

Особливу увагу було приділено питанню поглиблення співпраці між безпековими відомствами двох держав у галузі кібербезпеки. «Кібербезпека є додатковою сферою двосторонньої співпраці між Україною та Японією, в якій ми могли б досягти успіху», – зазначив Секретар РНБО України.

О. Данілов наголосив, що розвиток партнерських взаємин з Японією є важливим елементом зовнішньої політики України, що має на меті подальше поглиблення політичного діалогу та зміцнення торговельно-економічних відносин.

Сторони також обмінялися думками щодо розвитку безпекової ситуації у глобальному та регіональному вимірах, зокрема щодо поширення у світі коронавірусу та ефективності заходів з протидії пандемії. Зокрема Посол Японії відзначив успіхи української влади у боротьбі з COVID-19.

У цьому контексті О.Данілов відзначив, що Україна демонструє хороші результати з протидії поширенню коронавірусу. «Вчасне запровадження Україною обмежувальних заходів позитивно вплинуло на динаміку захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19», – сказав Секретар РНБО України.

Посол Японії Т. Кураі висловив підтримку реформам, започаткованим командою Президента України, і запевнив у зацікавленості його країни у подальшому розвитку двостороннього співробітництва.

Секретар РНБО України подякував Японії за послідовну політику щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої країни.